Vad är en FSG festival?

Med anledning av de nya besluten och rekommendationerna pga coronaviruset som landets regering offentliggjort vid sin presskonferens, har styrelsen för Finlands Svenska Gymnastikförbund har fattat beslut att inhibera FSG festivalen i Närpes 12-14.6.2020 och flytta fram den till sommaren 2021.

De som redan hunnit anmäla sig kommer att kontaktas inom kort och få tillbaka sina anmälningsavgifter. Därmed kommer också övningarna av massprogrammen att hållas på paus på obestämd tid.

Sommaren 2021 kommer FSG festival att ordnas i Närpes. FSG står för Finlands Svenska Gymnastikförbund och vart fjärde år ordnar de tillsammans med en lokal arrangör FSG festival. Gymnastikfestivalen samlar medlemsföreningarna runtom i Svenskfinland med ledare, gymnaster och andra intresserade till en gemensam fest för att dela med sig av gymnastikens glädje bland annat i form av uppvisningar och work shops. Senaste gången FSG festival ordnades i Närpes var år 1983. Cirka 1500-2000 deltagare väntas delta i evenemanget. Lokala arrangörer för FSG festivalen 2020 är Närpes Gymnastikförening r.f. och Närpes Gymnastikklubb-Artistica r.f. Närpes gymnastikförening önskar få många deltagare med - vuxna, ungdomar och barn!

Det kommer att bli en helspäckad helg med bl.a. torgkväll i Närpes centrum på fredagen, festparad genom centrum på lördagen med alla gymnaster, uppvisningsgalor i hallis både fredag och lördag kväll, kamratssits i fagerö på lördag osv. På söndag ordnas den avslutande huvudfesten på mosedalsplan, där alla massprogram visas upp.

 

Massprogrammen är redan klara och det finns verkligen någonting för alla! Dessa hittar du under Massprogram, övningstillfällen och viktiga datum. På instagram kan man följa med vad som händer - sök på fsgfestival.

Vill man inte vara med och uppträda, så kommer vi att behöva hundratals funktionärer som hjälper till med allt ifrån att vara vakter på skolområdet till att fungera som planvärdar eller hjälpa till i skolköket. Mera om detta under  Vill du agera som funktionär?

Det går också bra att både vara med i massprogram och agera som funktionär, till exempel ett par timmar. Ju mera funktionärer, desto mindre tid behöver man funktionera.

 

Preliminära programpunkter under festivalhelgen

Fredag

Ankomst, gärna före kl.12

Gemensamma träningar

Torgkväll med program och uppvisningar 

Kvällsgala “Explore the world”

 

Lördag

Gemensamma träningar

Festparad och invigning

Aktiviteter för barn och ungdomar

Kvällsgala ”Dreams and passion make us move”

Kamratsits vid Fagerö

 

Söndag

Gemensamma träningar

Inmarsch och huvudfest